Acupunctuur

In ons lichaam loopt een aantal energiebanen: de meridianen. De energie die door deze banen loopt vormt samen een netwerk dat alle organen en ‘lichaamssubstanties’ met elkaar verbindt. Klachten en ziekten – zowel lichamelijk als geestelijk – worden veroorzaakt door een verstoring in de energiehuishouding van het lichaam. Acupunctuur kan zo’n verstoring herstellen en dat gebeurt met behulp van dunne naaldjes die in de huid worden ‘gezet’ op specifieke punten van een meridiaan. Soms moet de energie worden gestimuleerd, andere keren juist afgeremd: een blokkade moet worden doorbroken of de energie wordt naar een ander gebied gestuurd waar te weinig energie is. De bedoeling is altijd dat de energiehuishouding weer in balans komt, zodat het lichaam weer optimaal kan functioneren. Omdat de algemene weerstand wordt verhoogd, zorgt een behandeling er vaak ook voor dat je je fitter gaat voelen.

Voor wie

Acupunctuur kan bij een heel scala aan klachten worden ingezet van pijn tot ontsteking, van verslaving tot depressie.

Je eerste afspraak

Je kunt binnen vijf werkdagen een afspraak maken. De acupuncturist stelt naar aanleiding van een vraaggesprek, pols- en tongdiagnostiek en onderzoek vast hoe je energetische gesteldheid is en stelt een behandeling voor.

Bel 020 560 89 20 voor een afspraak.Aanmelden

Specialist

Extra info

Acupunctuur wordt door bijna alle ziektekostenverzekeringen geheel of gedeeltelijk via het aanvullende pakket vergoed. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Verhinderd? Annuleer je afspraak minstens 24 uur van tevoren. Bij annulering korter dan 24 uur van tevoren, behouden we het recht deze (behandel)afspraak in rekening te brengen.

Frits Hoekman is naast acupuncturist ook osteopaat.

Contact

http://www.fritshoekman.nl