OrthoManuele geneeskunde

Heb je pijn in nek of rug? Schiet ‘het’ er soms plotseling in? Een verkeerde beweging, een ongeluk of al jarenlang klachten? Sommige weefselstructuren raken overbelast en de functie van het gewricht is verstoord. Hierdoor verandert heel subtiel de spanning op je gewrichtskapsels en banden. Een belangrijke oorzaak van rug- en nekklachten wordt gevormd door deze zogenaamde ‘blokkades’ of ‘functiestoornissen’. Deze veroorzaken bewegingsbeperkingen waardoor verhoogde lokale spierspanning optreedt en pijnklachten ontstaan. Veelal ontstaan na vallen, struikelen, vertillen met gebogen en/of gedraaide rug. Hierdoor komen de gewrichtsdelen scheef ten opzichte van elkaar te staan. Het onderzoek is hier primair op gericht. De behandeling van de wervelkolom gebeurt door standafwijkingen op te heffen door middel van orthomanuele technieken, er wordt niet gekraakt en/of tractie toegepast.

Voor wie

Voor mensen die standafwijkingen hebben waardoor pijnklachten in het bewegingsstelsel zijn ontstaan.

Je eerste afspraak

Je kunt terecht binnen 1 tot 5 werkdagen. Over het algemeen is 3 à 4 behandelingen voldoende met 1 à 2 nabehandelingen.

Kosten

Intake + eerste behandeling € 120,00
Behandeling €   90,00

Graag contant of per pin afrekenen (bij de heer Burghard alleen contant, bij de heer de Bruijne kun je ook pinnen). De factuur kun je indienen bij je ziektekostenverzekering. Het is verstandig om van tevoren je polisvoorwaarden na te kijken.

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Specialisten

Extra info

Verhinderd? Annuleer je afspraak minstens 24 uur van tevoren. Bij annulering korter dan 24 uur van tevoren, behouden we het recht deze (behandel)afspraak in rekening te brengen.

Onze orthomanueel artsen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Musculoskeletale Geneeskunde (NVAMG).

Contact