What we do

In The SMC van Fysiomed geloven we in een totaalaanpak. We hebben het onze missie gemaakt om mensen te helpen beter te presteren en zich beter te voelen door lichaam, geest en energiesysteem met elkaar in balans te brengen. Dat doen we door onze interdisciplinaire aanpak, we hebben veel specialisten in huis om die balans te bereiken. En als we denken dat we een externe specialist nodig hebben, dan zijn de lijnen kort.

Werkwijze van SMC Fysiomed

Tijdens de intake door één van onze medewerkers wordt bepaald in welk stadium je je bevindt wat betreft je fitheid en gezondheid. Ben je geblesseerd of ben je je aan het klaarmaken om een topprestatie te behalen?

Binnen ieder stadium doorloop je de 3 T’s:  Treatment-Testing-Training. Wanneer je aan het revalideren bent van een blessure zijn de 3 T’s anders ingedeeld dan wanneer je je in een performance stadium bevindt. In ieder stadium worden – in overleg met jou – de specialisten toegevoegd die ondersteunend zijn voor je revalidatie of performance proces.

Revalidatie

1

1. De Get Fit fase loopt vanaf het moment dat je geblesseerd raakt tot je blessurevrij bent en volledig kan participeren aan de dagelijkse activiteiten (ADL) en sportbeoefening.

Get fit

2

2. De Be Fit fase start vanaf het moment dat je dagelijkse activiteiten klachtenvrij kunt uitvoeren en je op basisniveau belastbaar bent. Het doel is volledig fit en in balans zijn.

Be fit

Performance

3

3. De Stay Fit fase heeft als doel in balans zijn en fit blijven. Om in balans te zijn, is het noodzakelijk om te blijven werken aan je totale huishouding: fysiek, mentaal en energie.

Stay fit

4

4. De Top Fit fase is gericht op verantwoord en langdurig op topniveau presteren. Jouw body, mind en energie in optimale balans voor een maximale prestatie, in je sport, op je werk en thuis.

Top fit